Di sebalik Mie Naruto

Di sebalik Mie Naruto

Thursday, 27 October 2011

my big family





my name is
MUHAMMAD RAHIMI IKHWAN BIN ISA
bernombor no ic
920831-**-****
beralamat
di kampung hok ade hospital tumpat, toopark
Qelate...
supo bdok2 darjah satu kn wt biodata gini..haha

MY big FAMILY
aku nak cerita semua sal keluarga aku la pula...
asyik sal kawan2 je...hu3





that is my parent
ISA BIN SENIK dan ESAH BINTI HUSSIN
diaorg bercinta mase aku belum lahir lagi so aku tak tahu la bila diorg date or kat mana dyrg date
tapi mengikut catatan dalam buku sejarah keluarga aku
mak nga ayah aku nie xkenal pun sebelum kahwin...
mungkin itulah jodoh mereka..akhirnya disatukn juga
dan mendapat 6 orang puteri dan 1 orang teruna..haha



ROSNANI BINTI ISA
kak long aku atau orang kampung panggil kak yang sulong..hu3
bertudung hijau dan dah berkahwin
sayangnya suami nya meninggal dunia sebelum dia
mendapat cucu....bukan setakat cucu, anak pun xdpt...




ROHANA BINTI ISA
nie bukan tiru nama rohana jalil la sebab ayah aku yang bagi nama tersebut..
dyo pernah berkahwin sebelum aku lahir lagi...sebab tuh la
anak saudara aku sama tua nga aku sekarang yg laki tuh...
ensem x?? cm bapa saudara dyo la..haha
suami nya juga telah meninggal dunia
dengan mendapat 3 cahaya mata
setelah 10 tahun
kak ngah berkahwin dengan mohd fadzil..
insyallah bahagia.. 



ROSLIZA BINTI ISA
aku panggil kak za,
dia telah berkahwin bersama mohd azmidi pada tahun 2002
keluarga paling bahagia la...
paling meriah...





ROSLIZAWATY BINTI ISA
kak yang keempat
berkahwin dengan mohd zaharul zainal pada tahun 2007
sekarang mendapat seorang cahaya mata
nur umaira damia
dan seorang lagi dalam perut kak aku sekarang tuh...hehe





ROSUHAIDA BINTI ISA
kak hok paling rapat la tapi meme panas baran la
dia sorang je kak hok yang ade kt umah sekarang...yang la
semua dah berumah tangga kayu..
huhu
tapi dh berpunya



MUHAMMAD RAHIMI IKHWAN BIN ISA
anak lelaki tunggal dan anak kesayangan ibunya..
status belum ditentukan lagi
ibunya mahu mencari menantu sendiri...




RABBIATUL ADAWIAH BINTI ISA
anak bongsu tapi xmanja pun...garang je...
dah berpunya..ok...huhu

keluarga korang besar lagi ke??
ape-ape pom aku happy dengan keluarga aku...
ASSAMULAIKUM


Tuesday, 18 October 2011

hanGout with tAMAN asiAH's geNg


Hari nie nak cerita sal HANGOUT nga geng2 kt

Taman asiah <umah sewa> la plop..

Walaupun aku nie still menetap kt kolej TAR
tapi biase hujung minggu aku abiskan
mase aku kt umoh sewa di
taman asiah
roommate aku biase balik umah mase ujung minggu
so aku pergi la dop umoh sewa
bukan nak cakap aku nie penakut dop sorang2
kat bilik cuma SEGAN je..haha

pada suatu pagi yang tenang, ku hirup udara segar
di kawasan kampong..haha
bukan yang nie nak citer…

Pada hari nie aku g hangout nga geng2 aku yg cute,lawa,hensem
macho ade belako la…
pada mula nya kitorang bercadang dari malam
sebelum itu lagi..
tapi
pagi itu lain plop jadi nyer
apik,hariz nga bee yang kebetulan nak balik umoh
so dyorang la g dulu….
Aku yang baru bgn tidur dikejutkan oleh amin..haha
Xtaw nak cakap ape cz macam ape yg
Dirancang xmnjadi je…
Lama jugak menunggu last2 jadi jugak..




4 jejaka kesepian..:P




Amin.,apih,ain dan aku

Terus otw ke tempat yg telah dijanjikan
Nop cakap kb mall cm dekat sgt je…
Tapi kt citu la tempat yg dituju..huhu

Sampai je kt sane mula2 kitorang main pool dlu..
Lepas tuh seperti biase main bowling
Kb mall nak g mano lagi kn… kalau ade tempat
tengak wayang lain la..



hari semua nak tuju skill masing2

pada mula kitaorang main duo game je…
tapi rase cam xpuas plop, hari tu sapa lima game kitorang main…haha


semangat HIJAU





anyong!!





para peserta pertandingan bowling





kita orang main lima game..

tapi yang nie je aku menang..hehe
geng2 aku sumo sumo hebat la...

sekian
ASSALAMUALAIKUM


Tuesday, 11 October 2011

dUa kErEta sAtu pErJalaNan

Mase sebelum final exam sempat jugak kitaorang g
Lata Tembakah
Nak tenang fikiran la sangat..haha tapi
Memang best la dapat g c2..first time g nga geng2 uitm,
Ciap wt bbq ag ditambah pula nga mee yang
Dimasak oleh Yeen…terbaik la..haha


Pada mula nyer ingatkan program nak g lata tembakah nie
Xjadi coz byk pula benda berlaku time tuh..
Orang yang nak g pun macam xcukup je tapi aku tetap cari
Orang gak untuk g sana, aku dah lame nak g
Lagipun xprnah ag ‘derak’ nga bdok2 uitm sapa kt situ,
Biase kalau g pom kt jeram linang je….
Aku dah lame plan nga yeen, dalam kelas lecture dop ngajar
Aku sibuk dop bincang hal nie je….


Akhirnyer perancangan aku nie berjaya ugak walaupom ade gak
Roommate aku yang xg mujur la ade pengganti..
Aku, yeen, amer, adhafi, safwe, razi, amin dan hariz…
Cukup la utk duo buah kereta<yeen nga ustaz>


Perjalanan dari uitm sapa lata tembakah sejam lebih ugok
tapi xdok la rase puas ke ape coz ciap
menyanyi ag lam keta, mase tuh pom mood tgh hepy kan nak 
g mandi air terjun...sejam pom xterasa la sgt...

sampai je kt sana mula2 cari tempat nak bakar ayam la

yang lain sedap dop mandi razi sorang je yang kene jage ayam tuh
meme kesian la..haha
mase kitaorang nak balik baru dyo leh mandi…

Ape-ape pom pengalaman kuar nga korang sumo meme
Best la..sem depan kalau dipanjangkan
Umur kt uitm nie..
Insyallah kite boleh g lagi….boleh wt perancangan awal
Cikit….macam2 leh bawak cam kamera ke,
Boleh ajak ramai lagi geng2 kat uitm
Nie je la gambar yang di ambik gune tepom aku…
  









Sekian wardah untuk dua kereta satu perjalanan




Sunday, 9 October 2011

tAR 317 R


TAR 317 R

AMER, AZUAN AND SAFWAN
Nie la roommate aku untuk sem 3
Tapi kebiasaannya ditambah pula dengan YEEN and ADHAFI
Sebagai penyeri keadaan…memang tiap2 hari xkering gusi la duk nga
dyorang nie sumo…sumo nie ade lawak masing2…
Masa macam nie la akan dirindui sumo, leh study same2,
Tgk movie same-same…
Setiap orang pom ade minat masing2 sal movie nie, ade yang minat
Korea, Hindustan, cina, English nga melayu
Tapi kitorang tgk same2 sokmo…
Baru ade feel ckit bile leh tgk citer ramai2 nie….



<STUDY>

Kalau nak citer sal study nie cam xde modal je, tapi bukan bermakna
Roommate aku nie permalas, Cuma sorang je
Rahimi Ikhwan nie malas la ckit…kadang2 kalau Nampak
Roommate dyo nak study mula la dyo g buat
Something yang menganggu roommate dyo tuh..bad boy jugak
La budak nie….tapi time ade quiz or test baru
Start nak study sungguh…xtaw la kat bilik lain berlaku
Gini ugak ke x…tapi tiap2 hari gnie la berlaku
Dalam bilik tar 317..
Aku nga safwan n azuan nie kelas yang sama, amer je kelas lain
Biase kalau kitaorang g jalan2 amer susah la nak ikut
Sebab dyo ade kelas…
Dalam sem 3 nie banyak tempat la jugak yang aku g,
Memang la sem-sem lepas mybe dah pernah g
Tapi xsama nga roommate lain plop sekarang nie..
Antara tempat yang kitorang g
Together2 la..ahaha














dapat geng baru suasana pom baru, mase sem 2 ramai ag budak

ac110 dop kt kolej tapi skrg dh x semeriah 
dulu...skrg ada 4 bilik je untuk budak akaun sem 3
yang lain dah belajar berdikari
dah jadi NR...kitaorang still dipanggil
SEP KOLEJ
bagi aku dop kolej or umah sewa sama je
niat nak belajar tuh penting...
setakat ini berakhirlah cerita aku tentang
TAR 317 R

harap semua hapy sepanjang satu sem
tinggal sebilik...gelak tawa dalam bilik tuh memang
aku xkan lupa sapa bila2 la..

ASSALAMUALAIKUM


Saturday, 8 October 2011

pArT 3 liFe



Kehidupan sem 3 memang
berbeza la kalau nak dibandingkan dengan sem 1 nga 2..
Mybe sebab aku dah jadi senior kot
Kat uitm nie…
Tapi kadang2 rasa nak cepat je abis
Semester tiga nie
Ape yang berlaku dalam sem nie
Banyak mengubah hidup aku,
aku xkan ulangi
Lagi ape yg berlaku skrg..
Aku nak hidup yang lebih baik dari
Kehidupan lepas…
Persahabatan amat bermakna dalam
Hidup aku skrg..aku dapat kawan baru..
Orang yang xpernah aku jangka
Tibe2 boleh rapat nga aku,
ciap boleh cerita
Pasal mase depan ag…huhu

Kat bawah nie ade video
Sumo yang berlaku sem 3 nie…kira cam
Sinopsis gapo yang berlaku
Semester tiga la…
detail daripada video nie
Mybe dikeluaran akan datang..



Selamat menonton


video